Recomanació del mes

XXIè. Cicle "Música als Castells"

Allotjament rústic: Ca l'Antonieta

En ruta: informació turística

 

El Castell

El castell de Talamanca, situat en el casc antic del municipi de Talamanca i que es troba actualment en un bon estat de conservació, constitueix un element de referència a la zona.

El castell va ser gairebé reconstruït de bell nou al segle XVIII, després que Felip V, en els seus Decrets de Nova Planta, l’inclogués a la llista de castells que s’havien d’enderrocar per haver estat importants focus de resistència pro-austriacista.

Del castell originari, datat del segle X, només se’n conserva la torre i una part de la muralla.

El castell és un edifici de fort caràcter simbòlic i que ha d’esdevenir un element de referència pel desenvolupament turístic del municipi. La potenciació turística d’aquest recurs com a element de dinamització i creació de riquesa seran bàsics pel municipi i el seu entorn més proper.

El castell, pel fet d’estar ubicat al mateix casc antic de Talamanca, gaudeix d’un entorn natural de gran bellesa, actuant com a porta nord del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, i a 15 minuts de Mura, un importantíssim centre d’atracció de visitants, especialment els caps de setmana i festius.

 Horari de visites del Castell de Talamanca

Temporada d'estiu:

  • Diumenges i festius a les 11, 12 i 13 hores.

Temporada d'hivern:

  • Diumenges i Festius a les 11,12 i 13 hores.
  • Tancat del 15 de desembre al 31 de gener.

Per a grups majors de 25 persones es poden concertar altres horaris, inclòs entre setmana.

Contacte 682 19 72 20

amics.de.talamanca@hotmail.com